Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Inloopdouche onder schuin dak

Een inloopdouche onder een schuin dak is geen gebruikelijke optie, maar het kan handig zijn om ruimte te besparen bij een zolderrenovatie. Wat zijn de verdere voordelen hiervan? Hoe gaat de plaatsing in zijn werk? Met welke kosten moet je rekening houden? Je leest het hier en bovendien ontdek je ook enkele voorbeelden ter inspiratie!

Ga snel naar:
Hoe badkamer op zolder installeren?
Inloopdouche onder schuin dak: prijs
Belangrijke aandachtspunten
3 inspiratievoorbeelden
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Welke voordelen bij een inloopdouche onder een schuin dak?

Tegenwoordig bevatten veel badkamers een inloopdouche. Deze douchesoort heeft dan ook zeker een aantal voordelen, ook op je zolder. De voornaamste voordelen zijn:

  • Ruimtelijk gevoel: dit is zeker belangrijk bij een badkamer op zolder, want die is vaak niet al te groot. Bovendien is het stijlvol en geeft het een luxueuze uitstraling aan de ruimte. Je badkamer lijkt ook optisch groter doordat er geen complete douchecabine in staat.
  • Makkelijk inlopen: je loopt een inloopdouche letterlijk in, zonder drempels en deuren. Hierdoor is je douche niet gescheiden van de rest van je badkamer, maar er echt een onderdeel van. Bovendien is een inloopdouche ideaal voor mensen die slecht ter been zijn.
  • Eenvoudig schoon te maken: er zijn geen deuren en geen tot weinig scharnieren. Dat zijn de plekken waar vuil zich vaak ophoopt. Neem je een glazen wand? Dan maak je die wel best regelmatig schoon. Zo voorkom je een grote hoeveelheid zeepresten en kalk.
  • Verschillende afmetingen mogelijk: welke vorm of maat je badkamer ook heeft, er is altijd wel een inloopdouche voor te vinden. De opties zijn eindeloos. Bovendien weet je zo zeker dat je inloopdouche onder je schuin dak helemaal naar wens is.

Meer weten over een inloopdouche onder een schuin dak? Kom in contact met meerdere experts.

inloopdouche-onder-schuin-dak

 

Badkamer op zolder installeren: stappenplan

Een inloopdouche onder je schuin dak kan onderdeel zijn van een volledige badkamer op zolder. Bij zo’n project komt het een en ander kijken. Een badkamer installateur gaat daarom als volgt te werk:

 

STAP 1: een plan maken

Samen met een specialist bekijk je je wensen en de mogelijkheden. Dit werkt de vakspecialist uit tot een plan en bespreken jullie vervolgens samen. In dit plan staat alles beschreven: van stopcontacten tot leidingen, wastafels en natuurlijk ook je inloopdouche.

 

STAP 2: badkamer voorbereiden

Mogelijk was er voorheen al een badkamer op je zolder, dan moet de expert deze eerst uitbreken. Ook oude tegels kan je verwijderen, indien dit nodig is. Dit hangt af van de staat van de badkamer en of je wensen hierbij aansluiten.

 

STAP 3: leidingen en elektra leggen

Als er al leidingen liggen, moet de specialist deze controleren. Als ze nog goed zijn kunnen ze blijven, maar anders moet hij ze eerst vervangen voor de verdere aanleg van de badkamer. Ook de nodige elektrische aansluitingen legt hij aan, zodat je van alle gemakken bent voorzien in je nieuwe badkamer op zolder.

 

STAP 4: muren & vloeren plaatsen

Als je zolder voorheen nog geen badkamer was, moet de specialist de muren eerst bewerken. Anders zijn ze niet geschikt voor een badkamer, waar natuurlijk sprake is van veel vocht. Daarna werkt de expert de eventuele leidingen weg en plaatst hij de vloer. Dit kunnen tegels zijn, maar ook steentapijt of een gietvloer, laminaat, …

 

STAP 5: plafond afwerken

Ook je plafond moet bestand zijn tegen vocht, als deze dat nog niet is. Het plafond bestaat vaak uit waterwerende gyprocplaten of een spanplafond. In dit plafond kan de expert ook de verlichting verwerken.

 

STAP 6: badkamer op zolder afwerken

Je inloopdouche komt onder het schuine dak en ook eventuele andere badkamermeubels en sanitaire voorzieningen krijgen een plek. De verdere afwerking (bv. schilderen) kan je eventueel zelf doen.

 

TIP: laat je adviseren door een vakspecialist

Een inloopdouche onder een schuin dak plaatsen is vaak een flinke uitdaging. Om te zorgen dat alles klopt en goed afgewerkt is, vraag je het best advies aan een badkamer installateur. Deze heeft kennis van zaken en weet welke mogelijkheden er zijn voor jouw badkamer in je zolderruimte.

Wil jij weten welke mogelijkheden er zijn voor jouw inloopdouche onder je schuin dak? Kom gratis en vrijblijvend in contact met meerdere vakspecialisten.

 

Inloopdouche onder schuin dak: prijs

De prijs voor een inloopdouche onder een schuin dak is erg wisselend. Zo is het afhankelijk van of je alleen de douche wil of een hele badkamer op zolder. Richtprijzen liggen tussen de € 3.500 en 25.000 (excl. btw, incl. materiaal en arbeidskosten). Alles hangt af van de oppervlakte van je badkamer, de indeling en het luxeniveau. Enkele richtprijzen:

Soort werkPrijs (excl. btw)
Voorbereiding & afbraakwerkzaamheden€ 7 à 25 per vierkante meter
Leidingen aanleggen of vervangen€ 360 à 880 (incl. plaatsing)
Elektra aanleggen€ 25 à 40 per uur
Muren afwerken€ 10 à 155 per vierkante meter (excl. plaatsing)
Vloer afwerken€ 10 à 180 per vierkante meter (excl. plaatsing)
Plafond afwerken€ 15 à 200 per vierkante meter (excl. plaatsing)
Ventilatiesysteem plaatsen€ 500 à 1.500 (incl. plaatsing)
Inloopdouche aanleggen€ 3.500 à 5.000 (incl. plaatsing)

Wil je de prijs weten voor jouw inloopdouche onder je schuin dak en vrijblijvend offertes vergelijken? Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan.

 

Belangrijke aandachtspunten

Een inloopdouche onder een schuin dak vraagt om de nodige voorbereiding en planning. Een vakspecialist moet met veel dingen rekening houden om te zorgen dat jouw inloopdouche helemaal naar wens is. Een aantal belangrijke aandachtspunten zijn:

  • Efficiënte inrichting: belangrijk is om de ruimte optimaal te benutten. Vaak is deze ruimte niet al te groot. Maar je wil wel alle belangrijke onderdelen van je badkamer een plek geven.
  • Plaats van de douche: het is van belang om een inloopdouche onder je schuin dak in de hoek en op het hoogste punt van de ruimte te plaatsen. Hierdoor kan je comfortabel onder de douche staan. De douchewand komt parallel met de hellende muur en de douchekop hangt op het hoogst mogelijke punt.
  • Goed ventileren: bij een badkamer is het altijd noodzakelijk om goed te ventileren. Laat dus zeker ook een ventilatiesysteem installeren. Enkel een dakraam openzetten, is niet voldoende.
  • Leidingen plaatsen: de noodzakelijke leidingen zijn lang niet altijd aanwezig. Ook kan het zijn dat er helemaal nog geen leidingen aanwezig zijn in de ruimte waar jij je inloopdouche wil. Het is van belang om dit vooraf te laten onderzoeken en eventueel extra leidingen te laten aanleggen.
  • Isolatie aanbrengen: het merendeel van de warmte in huis gaat verloren via het dak. Goede isolatie is dan ook van essentieel belang. Zo beperk je de stookkosten en blijft de temperatuur in je badkamer op zolder zo constant mogelijk.

Twijfel je over een inloopdouche op jouw zolder? Kom in contact met vakspecialisten in je buurt.

 

3 inspiratievoorbeelden

Een inloopdouche onder een schuin dak plaatsen kan een ingewikkeld proces zijn, maar het is zeker mogelijk. Vooral als je een gebrek aan ruimte hebt, is het een ideale oplossing. Ook een complete badkamer op zolder is soms een mogelijkheid. Hieronder een paar voorbeelden ter inspiratie:

 

VOORBEELD 1: badkamer onder een schuin dak

badkamer-onder-schuin-dak
Hier kozen de eigenaars voor een complete badkamer onder hun schuin dak. Het bad staat rechtstreeks onder de schuine wand. Voor de douchecabine is een voorzetwand gemaakt om zo alle ruimte te hebben om te douchen.

 

 

VOORBEELD 2: douchecabine op hoogste punt

Douchecabine-op-hoogste-punt
Deze badkamer is compact en toch ook ruim. De douche staat op het hoogste punt onder het schuine dak. Hierbij is gekozen voor een douche met glazen wanden en een deur.

 

 

VOORBEELD 3: inloopdouche met zijwand

Inloopdouche-met-zijwand
De inloopdouche staat onder het schuine dak, maar is niet direct zichtbaar door de ondoorzichtige glazen zijwand. Zo kan je in alle rust en privacy douchen. Alles is gelijkvloers, waardoor je direct de douche in kan lopen zonder een deur te hoeven openen.

Wil jij ook een inloopdouche onder het schuin dak in jouw huis en weten welke mogelijkheden er zijn? Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan.