Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zolder isoleren kosten

Wil je een constanter binnenklimaat creëren in je woning en je energiefactuur verlagen? Dan is je zolder isoleren (via het dak, de zoldervloer of beide) een absolute must. Dankzij je lagere energiekosten verdien je deze investering op termijn vlot terug. Maar hoeveel kan je zolder isoleren je kosten? Wat zijn de mogelijke werkwijzen en materialen? Je ontdekt het allemaal in dit artikel!

Ga snel naar:
Zolder isoleren: kosten opbouw
Hoe zolderisolatie prijs drukken?
Hoe isolatiespecialisten vergelijken?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Wat kost je zolder isoleren in 2024?

Doorgaans kost je zolder isoleren ongeveer € 20 à 60 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Deze richtprijs geldt voor het isoleren van je zoldervloer of je zolderdak. Wil je deze kosten snel terugverdienen? Dan let je best op de isolatiewaarde en -dikte van het materiaal. Hoe hoger deze waarde, hoe hoger het rendement en hoe sneller de terugverdientijd!

Op zoek naar een zolderisolatie prijs op maat van jouw project? Vergelijk vrijblijvend isolatiespecialisten actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

zolder isoleren kosten

 

Zolder isoleren: kosten opbouw

Welke factoren hebben een effect op de prijs van zolderisolatie? Hieronder een kort overzicht.

 

1. Isolatiematerialen

Welk isolatiemateriaal kies je best? Dat hangt vooral af van je woonsituatie en de isolatiemethode. Zo maak je mogelijk gebruik van minerale wol, kunststof isolatieplaten of ecologische materialen voor je zoldervloer of je zolderdak. Een kort overzicht van de richtprijzen:

Materialen zolderisolatieZolder isoleren prijs per m² (excl. btw en plaatsing)
Kunststof isolatieplaten€ 10 - 30
Minerale wol€ 10 - 35
Ecologische isolatie€ 20 - 35

 

2. Afwerking van de isolatie

Naast de zolderisolatie zelf is er ook nog de afwerking van die isolatielaag. Laat je bv. je houten zoldervloer isoleren? Dan kan je voor goedkope OSB-platen gaan, maar ook voor vinyl, laminaat of parket (afhankelijk van de functie van je zolder). Laat je je dak langs binnen isoleren? Dan werkt een vakman je isolatie af met gipsplaten, kunststof panelen, …

 

Welke methode voor zolderisolatie kies ik best?

Ga je de zoldervloer, het zolderdak of juist allebei isoleren? En welk isolatiemateriaal kies je hiervoor? Een vakman heeft veel ervaring op vlak van zolderisolatie en geeft je gericht advies en prijzen op maat voor jouw woning. Vergelijk voorstellen van vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

Hoe zolderisolatie prijs drukken?

Je zolder isoleren is een behoorlijke investering. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de prijs voor zolderisolatie te drukken. Enkele tips:

  • Premie(s) aanvragen: je verlaagt de zolderisolatie prijs behoorlijk met de Mijn VerbouwPremie. Deze vraag je aan bij netbeheerder Fluvius. Je moet hiervoor wel samenwerken met een erkende isolatiespecialist. Daarnaast kom je mogelijk ook in aanmerking voor een EPC-labelpremie en andere financiële voordelen als het verlaagde btw-tarief. Benieuwd naar alle voorwaarden? Een vakman begeleidt je graag bij je aanvraag.
  • Soort isolatiemateriaal: met zolderisolatie bespaar je jaarlijks zo’n 800 à 1.000 m³ gas, wat doorgaans te vertalen is naar een terugverdientijd van zo’n 3 à 5 jaar. Het ene isolatiemateriaal is wel duurder dan het andere. Bespreek dus zeker je opties met een ervaren vakman om de prijs binnen de perken te houden.
  • Verschillende offertes aanvragen: de eindprijs voor je zolderisolatie kan verschillen van vakman tot vakman. Vergelijk daarom zeker de verschillende kostenposten op meerdere offertes. Hoeveel verplaatsingskosten rekenen specialisten aan? Hoeveel rekenen ze voor hun werkuren? Wat vragen ze voor alle materialen?

Gericht zolderisolatie prijzen vergelijken? Je kan vrijblijvend meerdere voorstellen aanvragen bij erkende isolatiespecialisten in je buurt via onze offerteservice.

 

zolder isoleren prijs

 

Hoe isolatiespecialisten vergelijken?

Heb je de knoop doorgehakt en laat je jouw zolder isoleren? Dan is het tijd om een vakman in te schakelen. Maar wie kies je? Hieronder de aandachtspunten om de beste isolatiespecialist voor jouw project te vinden:

 

1. Werkwijze en uitvoertermijnen

Vakmensen en hun voorstellen variëren vooral op gebied van aanbod en hoe lang ze over de plaatsing doen. Kies niet zomaar voor de vakman die het snelst belooft te werken, aangezien de kwaliteit van het werk hieronder kan lijden. Tegelijkertijd is het ook belangrijk dat het aanbod van de vakman op 1 lijn zit met jouw wensen. Zo verricht de vakman geen onnodig werk en betaal jij alléén voor wat je nodig hebt. Ga zeker ook na binnen welke termijn de vakmannen je project kunnen uitvoeren.

 

2. Adviezen

Met welke isolatiematerialen wil een vakman werken? Welke dikte voor de isolatielaag stelt hij voor? Hoe wil hij de isolatielaag verder afwerken? Om een doordachte keuze te maken vergelijk je best grondig de adviezen van meerdere vakmannen.

 

3. Kostenposten

Leg de verschillende kostenposten op de offertes zeker goed naast elkaar. Merk je grote verschillen op? Vraag de isolatiespecialisten hier dan zeker naar. Zo ben je zeker van een weloverwogen beslissing tegen een correcte prijs.

 

Geld besparen bij zolderisolatie? Vergelijk offertes!

Ben je benieuwd naar de kosten voor het isoleren van jouw zolder? Maak dan gebruik van onze gratis offerteservice en vergelijk vrijblijvend 2 à 3 voorstellen van vakmensen actief in jouw buurt. Start je aanvraag via onderstaand offerteformulier:

 

 

Offertes voor zolderisolatie ontvangen?

Kies voor een isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen